Så finansierar du dina drömskor

Du är inte ensam om att ha span på ett par skor som du inte kunnat köpa eftersom de inte faller under din budget. Många har ett par drömskor av ett dyrare varumärke de hoppas på att en dag ha råd att köpa. Men eftersom det kräver både pengar och tålamod är det många som antingen köper skorna fastän de inte har råd och hamnar i skuld, eller så låter de drömmen bara vara just en dröm.

Det här inlägget är för dig som vill ha tips på hur du kan finansiera dina drömskor.

Sälj dina saker

”Man tager vad man haver” är ett bra uttryck som går att applicera på många situationer, inte minst när du ska spara pengar till dina drömskor. Inventera ditt hem och se över vad du skulle kunna sälja för att få in pengar du sedan kan spara. Du kan sälja allt ifrån kläder, inredning, möbler och dina smycken. Om du har smycken med diamanter kan du sälja dina diamanter till ett företag som köper dem. Allt som har ett värde går att sälja, du kanske inte får dina saker för det pris du köpte dem för, men du kan få tillräckligt med pengar för att börja närma dig ditt mål att kunna köpa de där skorna du länge drömt om.

Gör en budget

Du kan också finansiera dina drömskor genom att göra upp en budget. När du gör upp en budget får du en bra överblick över hur din ekonomi ser ut och hur mycket pengar du spenderar på olika saker. På så sätt kan du själv avgöra inom vilka områden du kan spara pengar. Dessa pengar kan gå till ett sparkonto.

Öppna ett sparkonto

Du kan såklart spara pengar på ditt vanliga bankkonto. Men det kan underlätta att öppna ett eget konto där du kan sätta över de pengar du kan och vill. Med ett sparkonto får du dessutom möjligheten att se hur dina besparingar växer och det kommer att bli en morot när du ser att dina sparade slantar ökar i värde och att du närmar dig ditt mål.

Köp dina drömskor till ett lägre pris

När de senaste modellerna av skor först kommer ut på marknaden kan de vara rätt dyra. En smart grej du då kan göra är att jämföra olika webbutiker som säljer skor. Ibland kan priset skilja flera hundralappar vilket gör att du kanske inte ens behöver spara pengar under en längre period, utan du kan slå till på en gång. Bevaka dina skor och var uppmärksam när det är någon sorts högtid eller vid löning, då är det många butiker som säljer varor till ett rabatterat pris.

Presentkort

Ett annat sätt att finansiera dina drömskor är genom att använda presentkort. Om du vet att dina drömskor säljs i en viss butik kan du önska dig presentkort som gäller i den butiken i present.