Skor för friluftsliv

Är du en person som gillar att vara ute i naturen och hitta på olika friluftsaktiviteter eller är nyfiken på att börja göra det är det viktigt att du har bra skor på fötterna. I den här artikeln kan du läsa mer om hur du hittar passande skor för friluftsliv.

Välj efter aktivitet

Idag finns det olika sorters skor för olika aktiviteter. Ska du till exempel ut och vandra i fjällen eller andra varierande terränger behöver du ha stadiga skor. Det finns bra vandringsskor för damer på nätet. De är rejäla samtidigt som de är lätta att röra sig i. Dessutom är de snygga. Ska du däremot ta en tur på vintern behöver skorna vara anpassade för halt underlag och allra helst ha broddar inbyggda i sig för att du ska känna dig säker på din vandring. Om du ska paddla kanot kan du vara barfota eller ha ett par stövlar för att du ska kunna vada med kanoten utan att blöta ner och kyla ner fötterna.

Välj efter material

Du kan även välja skor efter vilket material de är tillverkade av. Ska du vara utomhus på sommaren är det till exempel till stor fördel om skorna är gjorda av ett material som andas bra. Det finns även skor som tål väta och är praktiska oavsett vilken typ av friluftsaktivitet du ska utföra.